torsdag 1 september 2016

Hej alla där hemma! Vecka 35

Hänt i veckan!
I veckan har vi arbetat med ordet "trygghet"! Tillsammans med barnen  samtalade vi kring ordet och varje barn fick säga när den känner sig trygg och med vem den känner sig trygg.
Sedan klippte  de ut varsin pusselbit som de fick färglägga och pussla till ett stort hjärta(bilder kommer).

Vi fortsätter med att arbeta ihop gruppen och lära känna varandra. Vi har under veckan haft namnlekar, namnvisor, även andra lekar som skapar "vi" känslan i gruppen, sångstunder, rim och ramsor. Vi har pratat och fortsätter prata om våra trivselregler på skolan som vi har  både inne och ute. Barnen har även fått rita och skriva under lektionerna.

I tisdags var vi på skolans bibliotek och där läste Sabina (skolans bibliotekarie)en saga för barnen. Därefter fick de välja varsin bok som de sedan lånade. Vi går till biblioteket udda veckor och barnen får ha sina böcker hemma tills det är dags att gå till biblioteket igen. Alltså tisdagar udda veckor skickas böckerna tillbaka till skolan.

På idrotten hade vi lekar och spelade brännboll. I fortsättningen kommer vi att vara i skolans  idrottshall och då behöver barnen ha med sig gympa kläder, gympa skor och handduk för att barnen kommer att duscha efteråt.

Vi har även börjat jobba lite med taluppfattning under veckan!

Tänk på att anmäla frånvaro  till skola 24 varje dag och även ändra på tempus att barnet är sjuk eller ledig för att fritidspersonalen ska kunna se det också!

På måndag är det fotografering för FD!
Under september kommer vi bjuda in alla till individuella inskolningssamtal. Då får ni berätta om era barn och vi berättar hur det är i FD.

Händer nästa veckaMåndag- Fotografering

Onsdag- Idrott (inne)

Fredag- Sångstund, Massagesaga,Utvärdering av veckan

Trevlig helg
Selad och Anita


Trygghetshjärtat!
Kommer fler bilder när den är klar...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar