tisdag 18 oktober 2016

Hej alla där hemma! Vecka42

Hänt i veckan! v.42✔✔✔
I svenskan har vi arbetat med meningar och ord!
Vi har även gemensamt i klassen skrivit en saga som handlar om elefanten, katten och leoparden. Det är barnen som hittade på de olika momenten i sagan och det är de som är författarna tillsammans. Vi fortsätter arbeta med sagan då vi inte är klara med den och så behöver vi även ett namn till sagan, bilder och framsida. Kommer bilder lite senare när den är klar. Att skriva saga är bra för att barnen ska kunna utveckla sin fantasi, samt lära sig om hur olika texter är uppbyggda. Som till exempel hur en saga börjar, hur den fortsätter, hur den slutar och även kunna följa den röda tråden. Genom att tänka och resonera kring olika dilemman i sagan som barnen behöver lösa lär de sig också om att lösa problem på olika sätt.

Vi har arbetat och fortsätter arbeta med mönster på olika sätt i matten. Barnen får tänka, resonera och hitta på skillnader, likheter och olika samband i arbetet med mönster.

I skapandet har vi skapat ett liv till en giraff. Han bodde i djungeln och kände sig ensam och ledsen, dessutom så hade giraffen ingen mat och inga kompisar heller. Alla barnen ville hjälpa till så att giraffen skulle få ett bra liv och vara lycklig och glad i fortsättningen. Det blev ett fint arbete alla var jätteduktiga och engagerade för att hjälpa giraffen.


På idrotten hade vi hinderbana barnen tyckte det var roligt...Här kommer lite bilder...



                                                                                                                    Övrigt👀
        Vi har firat Sackarias som har fyllt 6 år!

Händer nästa vecka!📌📌📌
Måndag- Rita och skriva om helgen/ Matte
Tisdag- Gemensam värdegrund dag för hela skolan då vi gör olika aktiviteter tillsammans i olika blandade grupper. / Bibliotek
Onsdag- Idrott⚽⚾🏃🏃
Torsdag- Simhallen🏊🏊
Fredag- Utvärdering av veckan, sångstund och massagesaga🎵🎶🎼🎵🎼


Trevlig helg!
Selda och Anita



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar